Γιατί βάζουμε αντιολησθητική ταινία σε μια ρακέτα;
Γιατί βάζουμε αντιολησθητική ταινία (grip) σε μια ρακέτα;
Όσοι παίζουν ρακέτες ξέρουν πολύ καλά πόσο σημαντικό ρόλο παίζει και το γκριπ που θα τοποθετείται σε αυτή. Υπάρχουν διάφορα είδη σε διάφορα μεγέθη και υλικά για να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο.
Πόσο απαραίτητο είναι το γκριπ σε μια ρακέτα;
Πρώτος και βασικός λόγος που βάζουμε grip στη ρακέτα είναι γιατί έτσι αποφεύγουμε τον τραυματισμό του χεριού. Όσοι παίζουν ρακέτες και επιδίδονται σε δυνατά ματς γνωρίζουν καλά πως το χέρι μπορεί να τραυματιστεί από την τριβή που προκαλείται με τη ρακέτα. Όταν μιλάμε για τραυματισμό δεν εννοούμε κάτι σοβαρό αλλά για παράδειγμα μια μικρή φουσκάλα που μπορεί ωστόσο να μας προκαλέσει ενοχλήσεις και να μας αναγκάσει να εγκαταλείψουμε το παιχνίδι ή να ελαττώσουμε την ένταση του παιχνιδιού. Δεν ξεχνάμε πως η ρακέτα είναι φτιαγμένη από ξύλο, από ένα υλικό δηλαδή σκληρό, και το grip που τοποθετείται σε αυτή δημιουργεί μια άλλη αίσθηση, ελαφρώς πιο μαλακή.
Άλλος ένας λόγος που αξίζει να τοποθετήσουμε ένα grip είναι για να φέρουμε τη λαβή 100% στα μέτρα του χεριού μας. Αυτό φυσικά διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Όποιο όμως κι αν είναι το μέγεθος της λαβής, είτε αυτή είναι λοξή είτε κανονική, ένα grip της δίνει λίγα χιλιοστά παραπάνω πάχος. Αυτά τα ελάχιστα χιλιοστά μπορεί πραγματικά να κάνουν τη διαφορά στο κράτημα και ο παίκτης μπορεί να το αντιληφθεί αυτό καλύτερα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, όταν καρφώνει δυνατά και όταν βγάζει άμυνα σε επίσης δυνατά καρφιά.
Το χέρι ιδρώνει πάρα πολύ κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και υπάρχει περίπτωση αν δεν έχουμε βάλει grip σε κάποια ρακέτα αυτή να μας γλιστρήσει. Αντίθετα όταν έχουμε γκριπ το ενδεχόμενο αυτό αποκλείεται αφού αυτό απορροφά τον ιδρώτα. Το γεγονός πως το grip απορροφά όλον τον ιδρώτα σημαίνει πως πρέπει να το αλλάζουμε τακτικά. Κανείς δεν φοράει μια μπλούζα που είναι ποτισμένη στον ιδρώτα άρα γιατί να παίζουμε επί μήνες με μια ρακέτα της οποίας το grip είναι βρώμικο;
Τέλος δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω και το θέμα της εικόνας. Είναι γεγονός πως μια ρακέτα φαίνεται πιο όμορφη όταν σε αυτή έχουμε τοποθετήσει ένα γκριπ σε ένα χρώμα της αρεσκείας μας!
Grip από τις Joy Rackets
Στην ενότητα με τα αξεσουάρ θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από αναλώσιμα που θα σας χρειαστούν για την ξυλορακέτα σας αλλά και το τέννις.
Υπάρχουν τα grip Head Protector πάχους 2,5cm και μήκους 5m που βγαίνουν σε πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα και στοιχίζουν μόλις 5 ευρώ. Επίσης υπάρχει και η συσκευασία των 5,5 ευρώ με τρία γκριπ σε μπλε, κίτρινο και γκρι. Βέβαια αν έχετε πολλές ρακέτες ή αλλάζετε συχνά γκριπ σας συμφέρει να πάρετε τα G Tacky Overgrips με τα 60 κομμάτια που στοιχίζουν 55 ευρώ ή τα Lethal Tacky Overgrips επίσης των 60 κομματιών στα 58 ευρώ. Τα χρώματα και στις δύο συσκευασίες είναι μαύρο, πορτοκαλί, άσπρο, κίτρινο, πράσινο και γαλάζιο. Για άμεση απορροφητικότητα φημίζονται και τα grip Quick Dry των 60 κομματιών στα 58 ευρώ. Στην κατηγορία Quick Dry υπάρχει και η μικρότερη συσκευασία με τα τρία κομμάτια που στοιχίζει 5,5 ευρώ.
Πώς τοποθετούμε το grip
Η τοποθέτηση ενός grip δεν είναι καθόλου δύσκολη. Πρώτα αφαιρούμε την κολλητική ταινία που διαθέτουν τα περισσότερα γκριπ και ξεκινάμε να τυλίγουμε τη ρακέτα από την άκρη της λαβής και σιγά σιγά πλησιάζουμε προς τη βάση. Προσέχουμε να την τυλίγουμε με τον ίδιο τρόπο σε όλο το μήκος της λαβής για να μην δημιουργούνται σημεία διαφορετικού πάχους.Μπορείτε να επισκευφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο στο κανάλι μας στο youtube
Αφήστε μια απάντηση